Vanapere köögikatsetused


Püüdsime võrguga kala ja lisaks suurele hulgale linsakile jäi võrku ka üks suur haug. Kohe tuli mõte teha kalakotlette. Taanis on need väga populaarsed ja tuntakse fiskfrikadeller-i nime all. Eestis vist niipalju kalakotlette ei valmimstata, pigem ikka hakklihast. Kotletid on väga maitsvad ja tervislikud. Mahlasust lisab taignasse riivitud kartul. Selle võib asendada ka mõne muu juurviljaga näiteks suvikõrvitsa või porgandiga. Jahu ma kotletitaignasse ei pannudki, muna ja kartul seovad taigna väga hästi. Tadziki kaste sobis kotlettide kõrvale väga hästi, aga võib ka serveerida hapukoore- hapukurgi kastmega.

 

Haugikotletid

20 suurt kotletti

Vaja läheb

  • 1 kg haugifileed ( sobib ka mõni muu valge kala filee)
  • 250 g toorest riivitud kartulit
  • 3 muna
  • 3 dl maitserohelist – peeneks hakitud tilli, murulauku, rohelist sibulat ja basiilikut
  • soola, pipart
  • praadimiseks õli ja võid

Tee nii

Lase kalafilee hakklihamasinast läbi. Sega muna, riivitud kartuli, hakitud maitserohelise ja soola, pipraga. Vormi ilusad kotletid.  Prae õli ja või segus keskmisel kuumusel umbes 4 minutit mõlemalt poolt, kuni kotletid on ilusad kuldsed. Serveeri tadziki ja värske salatiga.

 

Tadziki

 

Vaja läheb

  • 300 g kreeka jogurtit ( sobib ka saare maitsestamata jogurt)
  • 1 pikk kurk
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 spl oliiviõli
  • soola ja valget pipart

Tee nii

Riivi kurk. Puista üle soolaga, sega läbi ja jäta 15 minutiks sõelale nõrguma. Siis pigista kurkudest veel sisse jäänud vesi välja. Riivi küüslaugu küüs ja sega kokku koos jogurti, nõrutatud kurgi, oliivõli ja soola, pipraga. Jäta umbes pooleks tunniks külmkappi maitsestuma.

 

 

Haugikotletid

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee