Vanapere köögikatsetused


Sügis on tõeliselt mõnus aastaaeg. Seda kindlasti sellepärast, et kõik mu lemmik juurviljad : peedid, pastiniaagid, maapirnid, kõrvitsad ja porgandid on just nüüd kõige maitsvamad ja värskemad.  Minu lemmik valmistamisviis on kindlasti nende ahjus rõstimine, maitsvad on nad ka risottodes, salatites ja suppides..
Seekord pistsin ahju pastiniaagid, porgandid ja punase sibula. Aga sinna võib juurde lisada veel teisigi juurikaid. Sobivad hästi kala kõrvale lisandiks või ka kergema eraldi roana. Sel juhul lisaksin ma ka näiteks feta juustu.

 

Ahjujuurviljad mee ja tüümianiga

3-4 lisandina

Vaja läheb

  • 4 keskmist porgandid
  • 3 keskmist pastiniaaki
  • 2 punast sibula
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 spl mett
  • 1 spl balsamico äädikat
  • 4 oksa värsket tüümiani või 1 tl kuivatatud
  • soola, pipart

Tee nii

Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Lõika pastiniaagid, porgandid ja sibulad kangideks. Sega kokku oliivõli, mesi, balsamico ja maitseained. Sega kaste ja juurikad kokku, nii et need oleks ühtlaselt kaetud ja küpseta ahjus umbes 30 minutit, kuni porgandid ja pastiniaagid on pehmed.

 

Ahjujuurviljad mee ja tüümianiga

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee