Vanapere köögikatsetused

 


Kiirelt valmiv ja tervislik lõunasöök. Super toit kasutamaks ära eelmisest toidukorrast järele jäänud (basmati)riisi ja mingit liha/mereande. See kord kasutasin  krevette ja eelmisest toidukorrast üle jäänud ahjulõhet, aga sobib väga hästi ka ainult krevettidega, krevettide-kanaga või seafileega. Retsepti idee sain Malaisias söödud chicken fried rice-ist, mis on sealne väga populaarne kiirtoit. Ka indoneesias on sarnane pratud riisitoit väga populaarne- seal kutsutakse seda nasi gorengiks. Nende roogade ühine nimetaja on riis, mingit sorti juurviljad, muna ja mingi liha/mereand. Maitsestatakse tavaliselt sojakastme, seesamiõli ja natukese tšilliga.

 

Praetud riis ehk nasi goreng

2-3 näljasele

Vaja läheb

 

  • 1 spl kookosõli
  • 5 dl külma pikateralist riisi
  • 150 g sulatatud krevette
  • 200 g ahjulõhet (võib asendada näiteks ahjukanaga)
  • 2 muna
  • 2 porgandit
  • pool punast paprikat
  • 1 punane sibul
  • 2 küünt küüslauku
  • pool punast tšillit
  • 2 dl külmutatud herneid (sulatatud)
  • 1.5 dl hakitud rohelist sibulat
  • 3 spl sojakastet
  • 1 spl seesamiõli
  • 1 tl tšillipastat- sambal oelek(võib ka välja jätta kes teravat ei armasta)

Tee nii

Kõigepealt valmista ette kõik koostisained, sest kui praadimiseks läheb siis käib kõik väga kähku. Haki sibul, küüslauk ja tšilli peenikeseks. Lõika paprikast ja porgandist väikesed kangid. Klopi munad vähese soolaga lahti. Sega omavahel sojakaste, seesamiõli ja tšillipasta. Haki ka roheline sibul peeneks. Kuumuta mittenakkuval pannil kookosõli ja prae küüslauku, tšillit ja sibulat keskmisel kuumusel paar minutit. Lisa paprika, porgand ja herned ja prae veel 3 minutit. Lisa riis ja krevetid, prae 2 minutit. Nüüd tee panni keskele ruumi ja pane sinna klopitud munad, sega munasegu niikaua kuni see hakkab hüübima ja siis võid muna riisiseguga läbi segada. Nüüd lisa sojakastmesegu sega läbi, lisa ka lõhetükid ja roheline sibul. Sega ja kuumuta veel paar minutit. Serveeri kohe.

 

 

 

Praetud riis krevettidega

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee