Koogid

Mahlane kõrvitsa brownie


Sügise üks parimaid vilju on kõrvits!! Sellega saab nii palju erinevaid rooge teha, põhimõtteliselt võib kõrvitsat igale poole pista, isegi kohv sisse:) See kõrvitsa brownie retsept jäi mul juba ammu silma Silja blogis ja juba mitmendat päeva ootas mind kapis üks ports kõrvitsapüreed, mis ootas kasutamist.  Alguses ei suutnud ma uskuda, et brownisse ei lähe grammigi võid… aga tulemus on ikkagi väga mahlane ja suus sulav.

Brownie kõrvitsapüreega

Sellest kogusest saab umbes 16 ruudukest.

Vaja läheb

  • 400 g kõrvitsapüreed
  • 100 g 70 % šokolaadi
  • 100 g kakaopulbrit
  • 2 spl rukkijahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • noaotsatäis soola

Tee nii

Sulata šokolaad ja lisa see kõrvitsapüreele. ( kõrvitsapüree võiks olla toasoe, et šokolaad tükki ei läheks) Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ja sega kakaopulber, jahu, sool ja küpsetuspulber omavahel. Lisa kuivained õrnalt munavahule ja sega läbi. Nüüd lisa kõrvitsa-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks. Pane brownie tainas 20×20 cm vormi, mis on voodertatud võiga määritud küpsetuspaberiga. Küpseta 180 kraadises ahjus 25 minutit. Enne lahti lõikamist lase vähemalt 1 tund taheneda.

 

Lisa kommentaar