Vanapere köögikatsetused

Minu üks lemmikumaid hommikusööke enne varajast trenni on kaerahelbepuder. Tavaline puder moosiga on mulle ammu igavaks muutunud, sellepärast katsetan ma tihi erinevate lisanditega. See kord  jagan retsepti, mis sobib just sügis-talve meeleoluga, retseptis kasutan piparkoogimaitseainet, mis annab pudrule jõuluhõngu:). Riivitud porgandid sobivad pudru sisse väga hästi, annavad pudrule mõnusa tekstuuri ja magusama maitse. Keedetud porgandi maitset ei tasu kindlasti karta selle retsepti juures: uskuge mind, sest minu arust pole jubedamat asja kui keedetud porgandid!! 🙂 Tavaliselt kasutan kiirkaerahelbeid ja täisterahelbeid retseptis pooleks, see annab pudrule siidise tekstuuri, mis pole liiga kõva, et peaks närima aga samas ka mitte täiesti lödi, kui ainult kiirkaerahelbeid kasutades. Aga tuleb väga hästi välja ka ainult ühe tüüpi kaerahelbeid kasutades. See kord sõin ma putru speculoos cookiebutteriga ( hollandis ja belgias populaarsetest speculoos küpsistest tehtud või- sarnane piparkookidele) aga olen proovinud ka maapähklivõiga või lihtsalt niisama ja maitseb hästi iga kord.

 

Porganidkoogimaitseline kaerahelbepuder

 

Retsept on kahele

 

Vaja läheb

 

  • 3 dl vett
  • 3 dl piima
  • 1,5 dl kiirkaerahelbeid
  • 1,5 dl täisterakaerahelbeid
  • 2 tl piparkoogimaitseainet ( kui poest ei leia siis vaata retsepti all pool)
  • 1 spl mett (või rohkem kui oled magusasõber)
  • 2 keskmist porgandit, peenelt riivitud
  • näpuotsaga soola
  • Serveerimiseks: maapähklivõid, speculoos cookie butterit

 

Tee nii

Pane piim ja vesi potti ja kui vedelik hakkab tugevalt auruma, lisa kaerahelbed, piparkoogimaitseaine, riivitud porgandid ja sool. Sega läbi ja lase vaiksel tulel haududa kuni kaerahelbed on vedeliku endasse tõmmanud, paisunud ja neil on selline tekstuur nagu sulle meeldib. Minul kulub selleks tavaliselt umbes 10  minutit, mis on täpselt piisav aeg, et jõuad vahepeal munad keeta ja kohvi valmis teha. Kui puder valmis, sega sisse mesi ja serveeri kohe.

Piparkoogimaitseaine:

  • 2 spl jahvatatud kaneeli
  • 4 tl jahvatatud kuivatatud ingverit
  • 1 tl jahvavatud nelki
  • 1 tl jahvatatud vürtspipart
  • 1 tl jahvatatud kardemoni

Sega kõik ained kokku ja hoia õhukindlas purgis:)

Porgandikoogi maitseline kaerahelbepuder

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee