Lõunasöök

Orsotto kitsejuustu, peedi ja fenkoliga

Kui mul on toiduvalmistamiseks natuke rohkem aega, nagu sel nädalal, sest koolist on paus, meeldib mulle teha lõunaks risottot või teisi sarnaseid hautatud teravilja toite. Täna jagan retsepti, kus riisi asemel olen kasutanud odrakruupe. Odrakruubid vajavad küll natuke rohkem aega, et pehmeneda aga tulemus on seda väärt. Mulle meeldib, et odrakruubid säilitavad sellise mõnusa tekstuuri, mida peab ikka närima:) Peedi ja kitsejuustu kooslus on minu üks lemmikuid ja see kord katsetasin sibula asemel fenkolit. Jättis väga mõnusa, kerge aniisi maitse orsottole.  Mina serveerisin seda praetud kanafilee kõrvale, aga sobib väga hästi ka iseseisva roana.

Peediorsotto kitsejuustuga

Sellest jätkub 3-4-le sööjale

Vaja läheb

 

  • 500 g peeti
  • 2 spl oliivõli
  • 2 dl odrakruupe
  • 8 dl vett
  • 1 dl (punast) veini
  • 1 suurem fenkol
  • 1 tl tüümiani
  • 125 g pehmet kitsejuustu
  • soola, pipart

 

Tee  nii

Alusta ahju eelsoojendamisega 200 kraadini. Koori peedid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Sega 1 spl läbi ja maitsesta soola, pipraga ja rösti ahjus umbes 20 minutit.

Lõika fenkol pooleks, eemalda südamik ja haki peeneks. Kuumuta paksu põhjaga potis oliivõli ja hauta fenkolit umbes 5 minutit. Lisa odrakruubid ja prae paar minutit. Lisa punane vein ja sega kuni vein on aurustunud. Lisa nii palju vett, et kruubid on kaetud ja lase kaane all keskmisel kuumusel vahepela segades ja vett juurde lisades haududa umbes 30 minutit. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Vajadusel lisa rohkem vett kui retseptis öeldud. Peale 30 minutit lisa ka peedikuubikud ja jätka hautamist kuni odrakruubid on sulle sobiva pehmusega. Minul kulub umbes 45 minutit. Murenda sisse kitsejuust, kuumuta korra läbi ja serveeri kohe.

 

 

Lisa kommentaar