Vanapere köögikatsetused


Need muffinid on jahuvabad. Tehtud on need hoopiski kidney-ubadest! Mulle on mitmes toidublogis silma jäänud brownie või muffinsi retseptid, kus on jahu asemel kasutatud musti või kidney ube. See tundus väga intrigeeriv ja kuna riiulilt vaatas mulle vastu juba pikemat aega üks õnnetu kidney oa konserv tegingi sõbrapäevaks neid tervislikke muffineid. Tulemus oli väga hea! Tummised ja mahlased koogikesed, mis maitsevad nagu šokolaadi brownie. Seda, et koostisainetes on purk ube ei oskaks küll keegi arvata!:) Kookosrasv annab muffinitele kerge kookosmaitse, kes kookosefänn ei ole võib selle asemel kasutada võid või mõnda muud neutraalse maitsega rasva.

 

Oa-šokolaadi muffinid

Sellest kogusest tuleb 8 muffinit

Vaja läheb

  • 1 purk nõrutatud ja loputatud kindey ube
  • 3 muna
  • 3 spl kookosrasva( või mõnda neutraalse maitsega rasva)
  • 1 küps banaan
  • 3 spl mett
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl kakaopulbrit
  • 1 dl kaerahelbeid
  • 50 g tumedat šokolaadi, hakituna

Tee nii

Pane kõik ained välja arvatud hakitud šokolaad blenderisse või köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Lõpuks lisa ka hakitud tume šokolaad ja sega läbi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta umbes 20 minutit kuni muffinid on kerkinud ja pealt lõhki:)
Lase jahtuda enne vormist välja võtmist.

Uuendus 29.03.2015 Lisa taignale veel üks küps banaan, saad veel mahlasema tulemuse!

Tervislikud jahuvabad šokolaadimuffinid

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee