Vanapere köögikatsetused

Chia seemneid kasutan tihti pudru sees ja lisan neid tihti ka maitsestamata jogurtile, et selle tekstuuri paksemaks muuta. need on head kiudaine allikad ja lisaks sisaldavad rohkelt kasulikke omega-3 rasvhappeid ning vitamiine ja mineraalaineid. Chia seemned pasiuvad vedelikus vähemalt 15 korda oma massiga võrreldes ja neid võib lisada ka pagaritoodetesse, granolasse, energiabatoonidesse jne. Chia seemneid ei tohiks aga kuivana (paisumata seemneid) süüa, sest kui nad kurku kinni jäävad võivad nad seal paisuda ja neelamisprobleemidega inimestel on selle tagajärjel lämbumisoht.

Küpse mango viljaliha sobib ideaalselt kardemoniga ja loob mõnusa maitsete ja tekstuuride koosluse koos geeli moodustunud chia seemne pudinguga. See magustoit sobib ideaalselt ka hommikusöögiks ja kui küpseid mangosid ei ole kusagilt võtta, siis olen teinud sama magustoitu ka vaarikatega!

 

 

Chia magustoit

Sellest kogusest jätkub 4-le

 

Vaja läheb

  • 4 dl piima
  • 1 dl chia seemneid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0.5 tl kaneeli
  • 3 spl mett
  • näpuotsatäis kardemoni
  • 2 küpset mangot

 

Tee nii

 

Sega piim, chia seemed, vanillisuhkur, kaneel, kardemon ja mesi kausis.

Pane vähemalt 1 tunniks külmkappi, soovitavalt üleöö.

Võta lusikaga mango viljaliha koorest välja ja püreeri saumiksriga.

Serveerimisel pane kihiti 1 spl chia pudingut, 1 spl mangopüreed nii mitu kihti kui materjali jätkub.

 

 

Chia seemne magustoit mangoga

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee