Aasia maitse

Maapirni püreesupp

Maapirn kasvab meil Saaremaal kiviaia kõrval ja on nii tänuväärt juurikas, et need samad mugulad, mis siia suppi jõudsid korjasin ma veel täna hommikul mulla seest. Terve talve olid maa sees vastu pidanud. Nii hea kui saad oma aia mugulatest süüa valmistada 🙂 Maapirnist polnud ma enne püreesuppi teinud, tavaliselt lisan seda kas kartrulipüreele või teen risottot. Supp tuli väga maitsev ja porgand andis supile ka kena kollase värvi. See supp sobib ideaalselt maapirni maitse tutvustamiseks konservatiivsetetele pereliikmetele, sest teised juurviljad ja toorjuust mahendavad maapirni tugevat maalähedast, mullast maitset.

 

Maapirni püreesupp

5-le näljasele
Aega kulub: 60 minutit

Vaja läheb

  • 1 spl võid
  • 1 spl oliivõli
  • 3 küünt küüslauku
  • 2 sibulat
  • 1 väiksema porru valge osa
  • 500 g maapirni
  • 2 porgandit
  • 7-10 dl kanapuljongit
  • 1 dl kuiva valget veini
  • 1 dl kohvikoort
  • 100 g küüslaugumaitselist toorjuustu
  • 0.5 tl värskelt riivitud muskaatpähklit
  • soola, pipart

Kaunistamiseks

  • krõbedaks praetud suitsuvorsti või chorizot
    maitserohelist

Tee nii

 

Harja maapirnid jooksva vee all puhtaks. Koorima ei pea. Haki sibul, küüslauk ja porru peeneks. Haki ka porgand väikesteks kuubikuteks ja viiluta maapirnid. Kuumuta potipõhjas õli ja või. Lisa sibul, küüslauk ja porru ja hauta keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa porgand ja maapirn ja kuumuta veel paar minutit. Lisa vein ja nii palju puljongit, et see kataks juurviljad. Vedelama püreesupi austajad võivad supi keedes veel puljongit juurde lisada. Keeda umbes 20 minutit kuni kõik juurviljad on pehmed. Püreesta saumiksriga ühtlaseks. Pane pott tagasi tulele lisa koor ja toorjuust. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Kuumuta kuni toorjuust on sulanud. Vorstikrõpsude valmistamiseks viiluta suitsuvorst õhukeselt ja prae seni kuni rasv on sulanud. Jäta köögipaberile nõrguma. Serveerimisel kaunista suppi vorstikrõpsude ja maitserohelisega.

 

Lisa kommentaar