Aasia maitse

Pad thai tofu ja kanafileega

Pad thai on üks kõige tuntum Tai köögist pärit toit, mis oli CNN-i 50 maailma parima toidu pingereas 5. kohal. Pad thai on stir-fry nuudliroog, mis traditsiooniliselt sisaldab praetud kõvat tofut, krevette, riisinuudleid, idusid ja muna mida on maitsestatud kalakastme, tamarindi, tšilli, rohelise sibula, laimimahla ja suhkruga. Serveerimisel raputatakse peale röstitud maapähkleid. See on juba ammu mu lemmik take-away nuudliroog olnud aga kodus polnud ma seda enne teinud. Peale väikest uurimustööd internetis, avastasin, et tegu on väga kiirelt valmiva toiduga ja kui tamarindi kontsentraat välja arvata on koostisained väga kergesti kättesaadavad. Pad thai valmib väga kiiresti, kõige pikem aeg kulub riisinuudlite leotamiseks, aga selle aja sees saab kõik teised komponendid ette valmistada, sest kui juba praadimiseks läheb, siis valmib toit kiiresti.
Mina tegin see kord aga kanafileega, sest see on lihtsalt soodsam variant 🙂

Pad thai tofu ja kanafileega

4-le näljasele
Aega kulub 20 minutit

Vaja läheb

  • 350 g riisinuudleid ( 3 mm laiu)
  • 1 spl õli (kookos)
  • 200 g kõva tofut
  • 400 g kanafileed
  • 1 punane sibul
  • 3 küünt küüslauku
  • 4 rohelise sibula vart
  • 200 oa idusid
  • 3 muna
  • 2 laimi

Kaste

  • 6 spl kalakastet
  • 2 spl tamarindikontsentraati
  • 1 spl suhkrut
  • 1 spl siracha kastet
  • 1 dl kuuma vett

Kaunistamiseks

  • 50 g röstitud maapähkleid

Tee nii

 

Kata riisinuudlid keeva veega ja lase seista 10 minutit (või järgi pakendil olevat juhendit). Nuudlid võivad olla al-dente, sest pannil kuumutatakse need veel koos kastmega läbi. Samal ajal kui nuudlid ligunevad valmista ette teised koostiasined. Lõika tofu kuubikuteks ja kanafilee õhukesteks ribadeks. Haki sibul ja küüslauk peeneks, haki ka roheline sibul aga eralda valge ja roheline osa, valge läheb pannile esimesena. Haki ka maapähklid peeneks.  Kuumuta pannil õli. Lisa tofu ja kanafilee ja pruunista 2 minutit. Lisa sibul, küüslauk ja rohelise sibula valge osa. Kuumuta veel paar minutit. Kui riisinuudlid on pehmed, kurna vesi ära ja lisa pannile. Sega kokku kastme komponendid ja lisa pannile. Lase kõrgel kuumusel enamikul vedelikul aurustuda. Tee panni keskele süvend ja löö sinna munad. Sega munasegu kuni see on hüübinud ja siis sega nuudlitega kokku. Lisa ka rohelise sibula roheline osa ja idud. Kuumuta veel paarkümmend sekundit. Serveeri kohe. Serveerimisel lisa nuudlitele maapähklipuru ja 2 laimiviilu, mis pigista nuudlitele enne sööma hakkamist.

 

Lisa kommentaar