Lisand Salat

Värsked salatid grillihooajaks

 

Loodan, et jaanipäev ja sellele järgnevad pühad möödusid kõigile mõnusalt, koos hea toidu ja joogiga. Minul oli jaanipäeval viimane eksam, peale mida istusin kohe lennukile, et Eestis ikka jaaniõhtut tähistada. Jaanipäeva menüü oli mul eestlase traditsiooniline- grill liha ja värsked salatid. Täna jagangi teiega kahte salati retsepti, mis sobivad hästi grill liha kõrvale ja on just eriti mõnusad praegusel ajal nautimiseks, kui arbuus on mahlane ja magus ja tomatid õige tomati lõhna ja maitsega. Marineeritud sibulad, mis värskesse salatisse lisasin, said kohe meie pere lemmikuks. Lisaks mõnusale hapukale maitsele ja krõmpsule tekstuurile on need ka kergemini seeditavamad kui toores sibul.

 

Värske salat pehme juustu ja marineeritud sibulaga

4-le inimesele

Vaja läheb

Salat

  • 2 tomatit
  • 1 pikk kurk
  • 1 pakk salatisegu
  • marineeritud sibulaid
  • 1 pakk Arla Apetina fetajuustukuubikuid küüslaugu ja oliividega

Salatikaste

  • 3 spl oliivõli
  • 1 spl balsamico äädikat
  • 0.5 tl suhkrut
  • soola, pipart

Marineeritud sibulad

  • 2 punast sibulat
  • 1 dl siidri või valgenveini äädikat
  • 2 dl vett
  • 1 spl suhkurt
  • 1.5 tl soola

 

Haki sibulad viiludeks. Sega kokku marinaadi koostisained ja lisa pane purki koos sibulaviiludega. Hoia vähemalt kaks tundi marinaadis.

Salati jaoks haki kõik juurviljad meelepärasteks tükkideks. Sega kokku salatikastme koostisained ja sega salatiga kokku. Serveeri kohe. 

Arbuusisalat pehme juustuga

4-le inimesele

 

Vaja läheb

 
  • 500 g arbuusi (puhastatud kaal-pool väiksemast arbuusist)
  • 100 g Arla Apetina pehme juustukuubikuid või muud feta tüüpi juustu
  • 100 g beebispinati lehti
  • 50 g rukola lehti
  • poole sidruni koor, peenelt riivituna
  • peotäis värsket piparmünti
  • 3 spl oliivõli
  • 1 spl sidruni mahla
  • soola ja pipart

Tee nii

 

Koori ja puhasta arbuus seemnetest ja lõika suupärasteks kuubikuteks. Sega kausis arbuus, spinatilehed, rukola. Haki peenelt piparmünt, sega kokku koos sidrunikoore, sidrunimahla ja oliivõliga. Maitsesta vähese soolaga- fetajuust annab salatile ka soolasust juurde. Sega kaste salatile. Serveerimisel lisa fetajuust. Naudi kohe.

 

Arla Apetina juuste andis katsetamiseks Eugesta Eesti.

Lisa kommentaar