Hommikusöök Magustoidud

Sidrunine ahjupannkook marjadega

 

Ahjupannkook sobib ideaalselt pidulikumaks hommikusöögiks, kui tahad oma kaaslast üllatada, aga ei soovi pliidi ees seista ja pannkooke praadida. Ahjupannkook valmib kiirelt, koostiained on tavaliselt igaühel kodust võtta ja lisaks näeb see ka äge välja.

Pannkooki on kõige mugavam teha ahjukindlas malmpannis. See hoiab pisavalt kuumust, et ahjupannkoogi ääred mõnusalt õhulised oleksid ja siis ei pea eraldi ka või sulatamisega mässama.

See kord lisasin pannkoogitaignasse sidrunikoort, mis sobib mustikate ja vaarikatega ideaalselt kokku. Ahjupannkooki võiks serveerida soojalt (isetehtud) sidrunivõide ja marjadega, kreeka jogurtiga sobib ka väga hästi.

Taigna kokkusegamisel on oluline, et jahu saaks hästi ära segatud ja tükke sisse ei jääks. Vastasel korral tuleb pannkook ”taignase” maitsega. Kõige lihtsam on kõik koostisained blenderis kokku segada. Mina ei hakanud aga blenderit kapist välja võtma, vaid kasutasin vispeldamist ära hommikuse kätelihaste trennina 🙂

 

 

Sidrunine ahjupannkook vaarikatega

Vaja läheb

 

  • 1 dl piima
  • 1 dl jahu
  • 3 muna
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1/4 tl soola
  • 1 sidruni peenelt riivitud koor
  • 50 g mustikaid või vaarikaid (külmutatud või värskeid)
  • 30 g võid

 

Serveerimiseks

 

Tee nii

Eelkuumuta ahi 210 kraadini. Pane ka kuumakindel pann ahju soojenema.
Sega väikeses kausis jahu, suhkrud ja sool. Klopi lahti munad piimaga. Lisa pidevalt vispeldades kuivained ja sega korralikult läbi, et jahu tükki ei jääks. Kui ahi on õige temperatuuri saavutanud, siis võta pann ettevaatlikult välja ja pane sinna või. Kalluta panni veidi, et või kiiremini sulaks. Kalla tainas pannile ja pane peale vaarikad. Küpseta umbes 15-18 minutit, kuni ahjupannkook on äärtest kuldne ja puhvis. Serveeri soojalt. Serveerimiseks raputa peale tuhksuhkrut ja naudi koos sidrunivõide ja marjadega.

Lisa kommentaar