Vanapere köögikatsetused

Eestlastele on tuntud ricotta pannkoogid kui sõrnikud. Väikesed tihked kotlette meenutavad pannkoogid, mis on pärit vene köögist ja mida originaalis tehakse kohupiimaga. Idee neid pannkooke teha sain eelmisel aastal LA reisilt, kus sidruni-ricotta pannkoogid olid tol hetkel iga endast lugupidava restorani brunchi menüüs. Nii ka näiteks Gjelinas, kuhu ma ise kahjuks lühikese etteteatamise tõttu lauda ei saanud, aga kokaraamatu selle eest ostsin.

Sidruni ricotta pannkoogid

 

Need sidruni-ricotta pankoogid, mida ma teiega täna jagan on väga õhulised ja see on tänu munavalgete eraldi vahustamisele ja hiljem sisse segamisele. See nõuab küll veidi lisamässamist, kuid tulemus on seda väärt. Mustikate taigna sisse panemine on tore mõte ja teeb pannukad ilusaks täpiliseks. Võta nende pannkookide tegemiseks veidi rohkem aega, sobivad need ideaalselt pikemasse nädalavahetuse hommikusse. Mina olen neid ka brunchil serveerinud, kõigile väga maitses. Brunchile sobivad nad hästi ka sellepärast, et neid saab ahjus soojas hoida, mina hoidsin lausa kaks tundi ja nad ei kaotanud oma kvaliteedis mitte üldse.

 

Sidruni-ricotta pannkoogid

 

See ei ole esimene pannkoogiretsept, mida ma teiega siin blogis jagan. Kes soovib veidi tervislikumat varianti võib proovida ricotta pannkooke kõrvitsapüreega või sidruni-mooniseemne pannkooke. Mida teile meeldib nädalavahetuse hommikutel kokata?

 

Sidruni ricotta pannkoogid

 Sidruni-ricotta pannkoogid mustikatega

Sellest kogusest jätkub 5-6 sööjale

Vaja läheb

  • 400 g ricottat
  • 4 suurt muna eraldatud
  • 4 dl piima
  • 5 dl jahu
  • 2 spl peenelt riivitud sidrunikoort
  • 2 spl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 4 spl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 300 gr mustikaid
  • õli praadimiseks

Serveerimiseks

  • kreeka jogurtit
  • moosi
  • värskeid marju
  • mett või vahtrasiirupit

Tee nii

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool. Eralda munavalged kollastest ja vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vispelda munakollased ricotta ja suhkruga ühtlaseks. Lisa piim. Sega juurde kuivained nii et moodustuks ühtlane tainas. Voldi õrnalt sisse vahustatud munavalged. Katsu segamise käigus võimalikult vähe õhku munavalgevahust eraldada.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Kuumuta pannil veidi õli. Pane üks suurem supilusikatäis tainast pannile, lisa meelepärane kogus mustikaid (ühe kihina). Prae mõlemalt poolt paar minutit. Pane valmis pannkoogid ahjuvormi, mida saab kaanega katta ja hoia neid soojas kuni serveerimiseni. Korda nii kaua kuni tainast veel on 🙂

Serveeri kreeka jogurti, värskete marjade, moosi ja meega.

 

Sirduni ricotta pannkoogid

 

Sidruni-ricotta pannkoogid mustikatega

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee