Vanapere köögikatsetused

 

Ricottaga täidetud suvikõrvitsaõite retsepti jagasin siin juba 2011 aastal. Sel nädalavahetusel tegin neid uuesti ja uuendasin ka veidi retsepti.

Juulis Horvaatias puhkusel pakuti meile täidetud suvikõrvitsaõisi ühes armsas kodurestoranis. Saaremaal aias on suvikõritsad just valmimas ja viimane aeg on neilt nopitud õied ära täita ja nautida. Minu jaoks on see roog tõeline luksus, sest heal juhul saab seda kord aastas (see aasta isegi kaks), sest suvikõrvitsaõisi saab 5 taime pealt ikkagi suhteliselt vähe. Tänu sellele nautisime seda hõrgutist kohe eriti suure tähelepanuga.

Ka kõrvitsaõisi saab täita sama edukalt, sel juhul aga ärge isaste õite rohelisi otsi sööge. Need on mõrudad.

Retsept on pandud kokku Nami-nami ja Jamie Oliveri retseptidest. Kasutada võib ka suvikõrvitsaõisi ja kellel õisi pole võib samahästi teha ka seda suvikõrvitsaga, maitses ka nii väga hea.

 

Frititud suvikõrvitsaõied

Frititud täidetud kõrvitsaõied

 

Suupisteks 4-5 le

Vaja läheb

  • 12 kõrvitsaõit
  • Frittimiseks õli

Täidis

  • 200 g ricottat
  • Värsket münti
  • Poole sidruni koor
  • 25 g riivitud parmesani
  • Noaotsatäis muskaatpähklit
  • Soola ja musta pipart

Tainas

  • 2 dl jahu
  • 2.5 dl gaseeritud vett
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Soola

 

Täidetud suvikõrvitsaõied
Täidetud suvikõrvitsaõied enne taignasse kastmist

 

Tee nii

Sega täidise jaoks ricotta, riivitud Parmesan, poole sidruni koor ja hakitud mündilehed omavahel. Maitsesta korralikult soola, pipra ja vähese muskaatpähkliga. Vormi segust pallikesed.

Puhasta kõrvitsaõied, ava ettevaatlikult sõrmede abil, eemalda isasõitelt tolmutaja ning pista iga õie sisse üks täidisepallike. Keera õied otsast keerdu, et täidis oleks peidetud (soovi korral seo nt murulaugust “nööriga” kinni).

Taina jaoks sega jahu, küpsetuspulber, sool ja vesi omavahel – segu peaks meenutama vedelat pannkoogitainast.

Kuumuta potis umbes 4-5 cm õli (kontrolli õli kuumust – pista sinna kas kooritud kartulitükk või saiakuubik. Kui see õlis kohe kihisema hakkab ja kuldseks küpseb, on õli parajalt kuum).

Kasta täidetud õied üleni tainasse, siis pane paari-kolmekaupa õli sisse küpsema. Prae umbes 2 minutit, siis keera õrnalt ringi ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.
Tõsta mitmekordsele köögipaberile nõrguma, kuniks praed ülejäänud kõrvitsaõisi.

Serveeri kuumalt, peale puista meresoolahelbeid ja pigista peale sidrunimahla.

Kui täidist üle jääb, sobib see väga hästi röstsaiakatteks!

 

Täidetud suvikõrvitsaõied

Täidetud suvikõrvitsaõied ricottaga

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee