Reis

Kus Amsterdamis (brunchi) süüa?

Sellel nädalal oli reisisihtkohaks Amsteram. Olin seal palju kordi ennegi käinud, aga alati seoses spordivõistlustega ja linnaga tutvumine jäi siis tahaplaanile. Tol ajal said kõik toidukorrad söödud kas hotellis või spordisaalis. Need kulinaarsed elamused pole vast piisavalt eredad, et neid teiega jagada. Seekord aga oli võimalus külastada palju erinevaid kohti. Põhirõhk oli armsatel hommikusöögi/brunchi kohtadel. Õhtusöögiks otsisime pigem midagi kerget sel korral, kohtumised päeva jooksul olid väga väsitavad ja õhtuks tahtsid ainult kebabi ja tuttu.

Panin tähele, et Amsterdamis on väga palju all-day brunch kohti, kus 8-16-ni on hommikusöögimenüü ja õhtul on siis erinev menüü. Igas endast lugupidavas hommikusöögikohas pakuti sourdough leiba, pošeeritud muna, avokaado ja lõhega. Üllatuslikult oli igal pool menüüs ka kimchiga toit. Kiidan heaks!

Enamik soovitusi, mis ma teiega täna jagan on Amsterdami hipstervillis ehk De Pijp-i linnaosas. Kes Amsterdami külastamas on, siis soovitan sinna ka Airbnb võtta, see on ainul paari trammipeatuse kaugusel keskusest ja samas ka väga armas omaette linnaosana, kus on ääretult palju häid söögikohti. Üldjuhul on Amsterdam väga sarnane Kopenhagenile aga veidi odavam ja omapärasem, edgy-er.

Otse lennujaamast läksime brunchile  C • T coffee & coconuts-i. Väga laheda interjööriga, vanasse teatrisse tehtud restoran. Nädalavahetused on seal tihti rahvarohked, võib juhtuda, et peab oma lauda veidi ootama.

Nagu pühapäevahommikule kohane, alustasime seda Bloody Mary-ga 🙂 Väga mõnus spicy kokteil, sarnane meie oma NOA restorani Bloody Maryle.

Menüüst oli raske valikut teha, kõik tundus imeline. Õnneks oli mul tore reisikaaslane, kellega alati tellime pool menüüd, mida siis sõbralikult jagame. Aitäh Triin!

Valituks osutus Bibimpap, mis seal serveeriti külmal, veise tartariga, pošeeritud muna ja loomulikult kimchiga. See oli I M E L I N E. Lisaks võtsime veel sourdough toasti avokaado ja munapudruga. Leivale oli määritud veidi misopastat, mis läks üllatavl kombel selle kogu komboga väga hästi kokku. Magustoiduks jagasime mandli-kookose pannkooke, mis nagu gluteenivabale tootele kohaselt oli kergelt saepurune aga siiski maitsev. Järgmine kord valiksin traditsioonilised pannkoogid.

Õhtust sõime väikeses Korea toidukohas Seoul Food-is, kus oli ka korea toidukaupade pood. Toit oli hea ja autentne, pigem sobib kiireks lõunasöögikohaks. Lisa meelelahutust pakkus nende suur Korea kokaraamatute valik, mida sai toitu oodates sirvida.

Teise päeva õhtusöögi tegime Amsterami tänavatoidu turul De Foodhallenis. Ootused ei olnud kõrgel, sest tavaliselt on sellised kohad pigem ülerahvastatud ja toit on keskmine. Õnneks saime me aga suure üllatuse osalikeks. Toit oli imeline. Eriti tacod ja bao-d. Ma kirjeldaks seda veise tacot kui ”mindblowing” kogemust. Lisaks nendele proovisime veel dim sum-e, poke bowl-i ja nautisime kohalikku craft beer-i. Seal olid ka ägedad baarid, kuku võiks kindalsti minna. Esmaspäeva õhtul ei olnud see vast kõige mõistlikum 🙂

Maailma pehmeim BAO Amsterdam

 

Taco Amsterdam

Veel üks imeline lõunasöögi/brunchi koht on Little Collins. Neil on hommikusöögimenüü ja õhtul ka veel eraldi dinner menu. Käisin seal lausa kaks korda, sest peale esimest korda jäi veel menüüst kripeldama aasiapärane riisipuder ehk congee, mille järele läksin viimasel päeval lõunasöögiks. Sõime seal chiptole vahvleid ja aeglaselt küpsetatud lõhe kartuli rosti-ga. Lisandiks muidugi kimchi. Ka kohvi oli neil väga hea.

lõhe ja kartuli rosti

 

Brunch Amsterdamis

 

Viimasel hommikul sõime Bakers&Roasters-is. Nunnu Uus-Meremaa pärane brunchi koht. Tellisime kimchi-fried rice-i ja sourdough toast-i lõhe, pošeeritud muna ja hollandaise kastmega. Toit oli maitsev, aga vast kõige kahvatum võrreldes nende eelmiste kohtadega. Samas oli neil väga palju erinevaid munaroogi menüüs ja ka erinevaid smuutikausse, mis tundusid väga ahvatlevad. Annaksin neile kindlasti veel ühe võimaluse.

Brunch Amsterdam

 

Kuna Amsterdam on ikkagi mere ääres, siis külastasime ka ühte mõnusat mereanni restorani.

The Seafood Bar serveerib erinevaid mereande, kalu ja karbilisi. Proovisime palju erinevaid toite ja kõik oli maitsev. Järgmisel korral võtaksin ka grillitud kombitsalisi. Klaasi mulliga läksid kõik mereannid veel eriti hästi.

Mis teie lemmik kohad Amsterdamis on?

Olen eelnevalt jaganud ka oma lemmik-kohti Londonis, Ateenas ja Barcelonas.

Comments (1)

  • Juba tahangi minna Amsredami kõike seda proovima. Aitäh Laura soovitusi jagamast👍

    Reply

Lisa kommentaar