Vanapere köögikatsetused

Portugalist pärit keedukreemi kook, mida maitsesin Prantsusmaal. Proovisin ka kodus järgi teha ja tuli isegi parem:) Kookosesõbrad võivad sinna peale veel kookoshelbeid raputada..

Vaja läheb:
Põhi

200g jahu
100 g võid
soola veidi
1,5 dl suhkrut
veidi külmavett

Keedukreem
10 dl piima
4 spl jahu
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut( 2 tl vaniljeekstrakti
4 muna

Valmista taigen,pane 20 cm lahtikäivasse paberiga voodertatud vormi ja küpseta seda 10 minutit eelsoojendatud ahjus 230 kraadi juures.
Keedukreemi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur,sega juurde jahu ja vaniljeekstrakt.Aja piim keema lisa segu kuumale piimale,kuumuta kuni segu pakseneb.Küpsenud põhjale määri peale keedukreem ning aseta uuesti ahju 40 minutiks.enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.

  • järgmine kord kasutan natuke suuremat vormi või teen vähem põhja, sest minu jaoks jäi põhi liiga paks.
  • Kui piima kuumutad, siis mitte väga suurel tulel, sest see hakkab kergesti põhja ja keedukreemile võib kärsamaitse külge tulla.
  • Kõige parem on järgmisel päeval, kui on üleöö jahtunud ja külmkapis seisnud.

Retsepti leidsin Paprika blogist.

Flan

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee