Vanapere köögikatsetused

 

Koogis sai ära kasutada oma aiast korjatud esimesed kirsid. Põhja tegin täisteranisujahuga ja see jäi mõnusalt krõbe. Koogis võib kasutada ka külmutatud kirsse.

Vaja läheb:
Põhi:
100 g void
1 dl nisjahu
2 dl täisteranisujahu
0.5 dl suhkrut

Täidis
200 g lahjat pakikohupiima
200 g hapukoort
2 muna
1 dl suhkut
1 tl vanillisuhkrut
300 g kirsse(puhastatud kirsid)
Peale
1 dl mandlilaaste

Tee nii:
Näpi külm või jahu ja suhkrga ühtlaseks taignaks. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Täidise jaoks mikserda munad, hapukoor, kohupiim ja suhkur ühtlaseks ja vala vormi. Lisa kirsid ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta 200 kraaadi juures 35-40 min. Kook on parim jahtunult.

Kirsikook

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee