Väga mõnusad muffinid, mis lähevad iga päevaga aina paremaks, kui need muidugi nii kaua seisavad.  Sellest kogusest saab 12 suuremat muffinit ja kinnises karbis hoituna säilivad mahlased mitu päeva.

Sidruni-mooniseemnemuffinid

 

  • 260 g jahu (pooleks täisterajahuga)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0.25 tl söögisoodat
  • 0.25 tl soola
  • 1.5 dl suhkrut
  • 2 sidruni koor ja mahl
  • 2 dl maitsestamata jogutit
  • 2 suurt muna või 3 väikest
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 1 dl rapsiõli
  • 50 g mooniseemneid

Glasuur

  • poole sidruni mahl
  • 100 g tuhksuhkrut

Tee nii

Hõõru suhkrut ja riivitud sidrunikoort kuni segu läheb kollaseks. Sega sinna hulka kõik teised kuivained. Teises kausis sega omavahel sidrunimahl, jogurt, munad, vaniljeekstrakt ja õli. Sega kokku kuivainetega ja lisa ka mooniseemned. Jaga muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadises ahjus 18-20 minutit. Glasuuri jaoks sega sidruni mahl ja tuhksuhkur ja nirista jahtunud muffinitele.

Sidruni-mooniseemnemuffinid

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee