Pulled pork ehk rebitud sealiha on pikalt madall kuumusel küpsetatud sealiha. Liha läheb küpsetates nii pehmeks, et see on võimalik kahvliga kiududeks tõmmata. Toit on ise pärit Ameerikast, kus seda tihti süüakse kas burgeri või võileiva vahele pistetuna aga ka niisama, näiteks koos riisiga. Tegin pikalt eeltööd, et leida just mulle meeldivat maitsekooslust ja lõpuks panin kuivmarinaadi vürtsid oma maitse järgi kokku. Kõige tavalisem on liha maitsestada soola, suhkru ja paprikapulbriga, mulle meeldib väga kasutada ka vürtsköömneid ja vürtsikuse lisamiseks cayenne pipart.
Pulled pork ehk rebitud sealiha
10 suure burgeri jagu
Vaja läheb
- umbes 1.2-1.5 kg sealiha tükk (mina kasutasin praetükki aga võib olla veel kehvem tükk)
- 3 loorberilehte
- 3 dl vett
- 2 sibulat
Kuivmarinaad:
- 1 spl meresool
- 1 spl pruuni muscavado suhkrut
- 1 spl suitsutatud paprikapulbit
- 1 tl musta pipart
- 1 tl vürtsköömnepulbrit
- 1 tl cayenne pipart
Kaste
- 8 spl ketšupit
- 4 spl punase veini äädikat
- 1 spl Worchesteri kastet
- 3 spl pruuni muscavado suhkrut
Tee nii
Eelkuumuta ahi 120 kraadini. sega kõik kuivmarinaadi ained ja hõõru liha korralikult sisse.
Aseta hautamispotti (mida saab ka pliidil kasutada) sektoriteks lõigatud sibulad ja loorberilehed ja lisa ka vesi. Selle peale pane lihatükk. Küpseta 120 kraadi juures 4 tundi. Liha peab jääma nii pehme, et seda on võimalik kahvliga kiududeks tõmmata. Kui liha on valmis siis tõsta lihatükk haudepotist ära ja nüüd tuleb keeta lihamahladest kokku kaste. Lisa kõik kastmekomponendid haudepotti kus on juba lihamahlad ja keeda 10-15 minutit. Kaste peab keema tugeval tulel mulisedes, valmis on ta siis kui on mõnusalt viskoosne ja läikiv. Eemalda loorberilehed ja lase saumiksriga ühtlaseks.
Kui hakkad liha serveerima, siis sega see poole koguse kastmega ja kuumuta korra läbi. Ülejäänud kastet saad kasutada kastmeks kui valmistad näiteks burgerit.
Pulled pork burger
Vaja läheb
- Burgerikukleid ( mina tegin rukkikukleid Mari-Liisi blogist selle retsepti järgi)
- rebitud sealiha ja kastet mis sellest üle jäi
- Coleslaw salatit
Tee nii
Lõika kukkel pooleks. Alumisele poolele pane sealiha, kaste, selle peale salat ja peale teine kukli pool. Naudi!!
Coleslaw salat
Allikas: Nami-Nami
Vaja läheb
- Pool kapsapead
- 3 porgandit
- 1 punane sibul
- peotäis peterselli
- 3 spl majoneesi
- 2 spl maitsetamata jogurit
- 1 tl sinepit
- soola, pipart
Tee nii
Haki kapsas pikkadeks ribadeks. Riivi porgand ja haki sibul peeneks. Sega kokku kastmeainetega ja serveri kohe.