Üks banaanileiva retsept mul juba blogis on, see on rohkem selline keeksitaoline küpsetis. Nüüd jagan teiega tervislikumat ja rohkem sellist saia-laadset banaanileiva retsepti. Siin on väga hea kasutada ära seisma jäänud ja pruuniks tõmmanud banaane, mis annavad just piisavalt magusust sellele saiale. Ilma lisatud suhkru ja rasvaineta on see banaanileib väga taljesõbralik ja sobib hästi näiteks hommikusöögiks või magustoiduks maapähklivõiga. Mulle meeldib seda ka röstida ja paar päeva vanast saiast on väga hea teha french toast-i ehk vaeseid rüütleid 🙂
Tervislik banaanileib
Vaja läheb
- 5 dl jahu (kasutasin täisteraspelta- ja kamutijahu pooleks)
- 1 tl söögisoodat
- 0.5 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl kaneeli
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 dl hakitud kreeka pähkleid (sobivad ka muud pähklid)
- 0.5 tl soola
- 0.5 dl rosinaid ( soovi korral)
- 1 dl õunapüreed ( magustamata)
- 1 dl petti või maitsestamata jogurtit või hapukoort
- 4 keskmist väga valmis banaani
- 2 suurt muna
Kaunistamiseks
- kookoshelbeid
- hakitud pähkleid
Tee nii
Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja vooderda üks piklik keeksivorm küpsetuspaberiga.
Sega kõik kuivained omavahel. Pressi banaanid kahvliga püreeks. Lisa õunapüree, pett, ja munad. Sega läbi. Nüüd lisa kuivained ja sega ainult niipalju, et kõik koostisained oleks segunenud. Vala tainas vormi ja küpseta umbes tund aega. Kontrolli küpsust hambatikuga, kui tikk jääb puhtaks on sai valmis. Lase 5-10 minutit vormis jahtuda ja siis tõsta restile edasi jahtuma.