Parima kõrvitsasupi otsingud on läbi! Katsetasin mitu aastat erinevate kooslustega ja nüüd leidsin sellise mis mulle tõeliselt meeldib. Mõnusalt kreemjas supp, mis on kerge kuid samas täidab ka kõhtu, sest sisaldab kartuleid. Mina kasutasin veel sügisest sügavkülma jäänud kõrvitsapüreed. Värsket kõrvitsat kasutades peaks sama koguse puhastatud kõrvitsakuubikuid panema koos teiste juurviljadega keema.
Kõrvitsasupp
4-le
Vaja läheb
- 1 spl võid
- 600 g kõrvitsapüreed (või värsket kõrvitsat kuubikutena)
- 2 porru valget osa
- 2 küüslauguküünt
- 4 keskmist kartulit
- 2 porgandit
- 1 õun
- 6 dl köögiviljapuljongit( rohkem kui tahad vedelamat suppi)
- 1 dl (vahu)koort
- paar oksa värsket tüümiani
- 1 tl riivitud muskaatpähklit
- soola, pipart
- peekoniviile
- koriandrit
Tee nii
Hauta hakitud porrut võis paar minutit, lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud köögiviljad ja kuumuta paar minutit. Lisa tüümian, puljong ja kõrvitsapüree ja keeda kuni kõik köögiviljad on pehmed.
Töötle saumikseri või blenderiga supp ühtlaseks püreeks. Pane tagasi potti ja lisa muskaatpähkel ja koor. Maitsesta soola ja pipraga ja aja veel kord keema.
Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja prae kuumal pannil krõbedaks.
Serveerimisel raputa peale peekonitükke ja värsket koriandrit.