Jagan teiega oma ühte igapäevast hommikusöögi retsepti mida alati enne trenni minekut söön. Kaerahelbepuder on tervislik ja kiiresti valmi hommikusöök. Kaerahelbed sisaldavad beeta-glukaani mis on lahustuv kiudaine ja aitab kolesterooli alandada. Samuti imab ta endasse palju vedelikku ja tänu sellele püsib täiskõhutunne kauem. Aastaid tagasi mõtlesin, et puder on maailma igavaim hommikusöök. Tegelikult saab seda ”tuunida” ja maitsvaks muuta sajal erineval moel! Kahvliga purustatud banaan annab pudrule magusust aga ka muudab tekstuuri kohevamaks ja kreemisemaks. Kaneel ja mooniseemned annavad mõnusa maitsenüansi, mis muudab selle igava hommikusöögi super maitsvaks! Tavaliselt lisan ma pudru peale erinevaid puuvilju ja külmutatud marju mis mul käepärast on. Hästi sobivad putru kaunistama ka veel kookoshelbed, purustatud kakao-oa tükid (pildil), röstitud pähklid, pähklivõid jne! Tuleb ainult oma kujutlusvõimel lennata lasta:)
Kaerahelbepuder banaani ja mooniseemnetega
Sellest kogusest jätkub 1-le
Vaja läheb
- 1 dl kaerahelbeid
- 2 dl piima (või 1 dl piima+ 1 dl vett)
- 1 tl mooniseemneid
- 1 tl mett
- 1/2 tl kaneeli
- näpuotsaga soola
- soovi korral 1 tl chia seemneid
- 1 väike banaan
- peotäis (külmutatud) vaarikaid
- Kaunistuseks- puuvilju, marju, pähkleid, seemneid, kookoshelbeid, kreeka jogurtit jne.
Tee nii
Aja piim ja vesi keema, lisa kaerahelbed ja maitseained. Lisa ka mooni ja chia seemned(kui kasutad). Keera kuumus maha ja lase haududa kuni puder on saavutanud konsistentsi, mis sulle meeldib. Kui kasutad täistera kaerahelbeid läheb umbes 10 minutit. Purusta kahvliga banaan ja sega pudru sisse kuni see on ”sulanud”. Kaunista meelepäraste lisanditega ja naudi kohe seda kaunist ja tervislikku hommikusööki!