Kotletid ei pea olema lihtsalt igavad hakkliha-sool-pipar-muna-riivsai käkid.  Need siin on väga maitsekad, mahlased ja maitsevad hästi nii soojana kui ka külmana- näiteks võileiva peal või lõunasöögiks kooli ja tööle kaasa võtmiseks.Silja blogist sain nipi kuidas kotlette ja lihapalle nii valmistada, et pärast ei lõhna kõik kohad praetud liha järgi ja ka ma ise ei lõhna nagu kõndiv kotlett
J See kord küpsetasin pihvikesed ahjus! Jääb ära ka rasvapritsmete küürimine pliidilt ja köögipindadelt ja lisaks kõigele ei pea ka praadimiseks lisarasva kasutama.

Kasutasin kotlettides värsket peterselli ja rohelist sibulat aga sobivad kõik värsked ürdid, mis parasjagu käepärast ja hooajalised on, mida rohkem seda uhkem! Kes teravaid elamusi ei otsi, võib cayenne pipra välja jätta ja selle asemel näiteks natuke sinepit lisada.

Kanahakkliha kotletid

Sellest kogusest tuleb umbes 16-20 keskmise suurusega kotletti.

Vaja läheb

 

  • 800 g kanahakkliha
  • 1 punane paprika- peenelt hakitud
  • 4 küünt küüslauku- riivitud
  • suur punt peterselli- ka varred
  • paar vart rohelist sibulat- koos valge osaga, peenelt hakitud
  • 2 muna
  • 2 peotäit kiirkaerahelbeid
  • 200 g kodujuustu
  • pool tl caynne pipart ( võib ka välja jätta)
  • soola-vähemalt 1,5 tl
  • pipart maitse järgi

 

Tee nii

Eelkuumuta ahi 220 kraadi juurde.  Sega kõik koostisained kokku ja vormi meelepärased pätsikesed. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit ja 200 kraadi juures 15 minutit- kuni kotletid on läbi küpsenud.

 

Mahlased kanahakkliha kotletid

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee