Juba pikemat aega on mul olnud mõtteis teha peedihummust. Mulle meeldib hummus ja ma armastan peete, niiet need kaks kokku tõotab tulle üks maitsev dipp! Röstisin selle peedi-ja kitsejuustupiruka jaoks ahjus terveid peete ja pirukateost jäi paar peeti üle, mis kulusid hästi sellesse peedihummusesse ära. Hummust võib kasutada värskete juurviljade dippimiseks, leiva -või saiakattena või ka näiteks salatikastmena- mina kasutasin seda igal pool!:) Lisasin peedihummust toortatrast, kanafileest ja juurviljadest salatisse ja pean tõdema, et tatra ja peedihummuse kooslus oli väga maitsev! Ja muidugi see lummav värv!
Peedihummus
Vaja läheb
- 3 keskmist röstitud peeti ( sobib ka keedetud)
- 1 purk kikerheineid (240gr) hoia natuke vedelikku alles hummuse vedelamaks tegemiseks (kui vaja!!)
- 4 spl tahiinit
- poole sidruni mahl (mul oli suur sidrun)
- 1 küüslauguküüs
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- näpuotsaga suitsutatud paprika pulbrit
- soola ja pipart maitsestamiseks
Tee nii
Surista kõik koostisained köögikombainis kokku, timmi maitsed veel endale sobivaks ja naudi dipikastmena või salatites J
Toortatra-kanafilee salat peedihummusega |