Juba pikemat aega on mul olnud m
õtteis teha peedihummust. Mulle meeldib hummus ja ma armastan peete, niiet need kaks kokku tõotab tulle üks maitsev  dipp!  Röstisin selle peedi-ja kitsejuustupiruka jaoks ahjus terveid peete ja pirukateost jäi paar peeti üle, mis kulusid hästi sellesse peedihummusesse ära. Hummust võib kasutada värskete juurviljade dippimiseks, leiva -või saiakattena või ka näiteks salatikastmena- mina kasutasin seda igal pool!:) Lisasin peedihummust toortatrast, kanafileest ja juurviljadest salatisse ja pean tõdema, et tatra ja peedihummuse kooslus oli väga maitsev! Ja muidugi see lummav värv!

 

 

Peedihummus

 

Vaja läheb

 

  • 3 keskmist röstitud peeti ( sobib ka keedetud)
  • 1 purk kikerheineid (240gr) hoia natuke vedelikku alles hummuse vedelamaks tegemiseks (kui vaja!!)
  • 4 spl tahiinit
  • poole sidruni mahl (mul oli suur sidrun)
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • näpuotsaga suitsutatud paprika pulbrit
  • soola ja pipart maitsestamiseks

Tee nii

Surista kõik koostisained köögikombainis kokku, timmi maitsed veel endale sobivaks  ja naudi dipikastmena või salatites J

Toortatra-kanafilee salat peedihummusega

Peedihummus

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee