Ma jumaldan pikki hommikuid, kui kuhugi kiirustama ei pea, on aega kohvi juua, uudiseid lugeda ja valmistada üks maitsev hommikusöök. Eriti mõnus on kui satun olema nädalavahetusel Saaremaal, kus saab hommikukohvi nautida verandas päikesekiiri püüdes. See puder on just selline, mida valmistada hommikutel, mil on rohkem aega toimetamiseks. Samal ajal kui puder haudub saab valmis  hautada õunad.

 

 

Kaerahelbepuder hautatud õuntega

2-le

 

Vaja läheb

  • 2 dl täistera kaerahelbeid
  • 2 dl vett
  • 2 dl piima
  • 1/2 tl soola
  • 1/2 tl kaneeli
  • 1 spl mett või 1 väiksem püreestatud küps banaan

Hautatud õunad

  • 1 spl võid
  • 1 suur õun, kuubikuteks hakitud
  • 1 tl kaneeli
  • 2 spl suhkrut

 

Serveerimiseks

  • 2 spl kreeka jogurtit
  • hakitud röstitud mandleid

Tee nii

Rösti poti põhjas kaerahelbeid, kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa vesi, piim, sool ja kaneel ja hauta madalal kuumusel 20-25 minutit. Vajadusel lisa vedelikku. Kui puder on valmis lisa mesi või püreestatud banaan.
Samal ajal kui puder valmib tee valmis õunad. Kuumuta pannil või ja lisa õunakuubikud, suhkur ja kaneel ja hauta madalal kuumusel kuni õunad on pehmed.
Serveeri putru hautatud õunte, kreeka jogurti ja hakitud mandlitega.

 

Kaerahelbepuder hautatud õuntega- pika hommiku nauding

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee