Ma jumaldan pikki hommikuid, kui kuhugi kiirustama ei pea, on aega kohvi juua, uudiseid lugeda ja valmistada üks maitsev hommikusöök. Eriti mõnus on kui satun olema nädalavahetusel Saaremaal, kus saab hommikukohvi nautida verandas päikesekiiri püüdes. See puder on just selline, mida valmistada hommikutel, mil on rohkem aega toimetamiseks. Samal ajal kui puder haudub saab valmis hautada õunad.
Kaerahelbepuder hautatud õuntega
2-le
Vaja läheb
- 2 dl täistera kaerahelbeid
- 2 dl vett
- 2 dl piima
- 1/2 tl soola
- 1/2 tl kaneeli
- 1 spl mett või 1 väiksem püreestatud küps banaan
Hautatud õunad
- 1 spl võid
- 1 suur õun, kuubikuteks hakitud
- 1 tl kaneeli
- 2 spl suhkrut
Serveerimiseks
- 2 spl kreeka jogurtit
- hakitud röstitud mandleid
Tee nii
Rösti poti põhjas kaerahelbeid, kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa vesi, piim, sool ja kaneel ja hauta madalal kuumusel 20-25 minutit. Vajadusel lisa vedelikku. Kui puder on valmis lisa mesi või püreestatud banaan.
Samal ajal kui puder valmib tee valmis õunad. Kuumuta pannil või ja lisa õunakuubikud, suhkur ja kaneel ja hauta madalal kuumusel kuni õunad on pehmed.
Serveeri putru hautatud õunte, kreeka jogurti ja hakitud mandlitega.