Selle koogi idee tuli, kui nägin, et kappi oli seisma jäänud terve päts Muhu leiba. Parasjagu oli just ka pliiti köetud nii et lõikasin leiva viiludeks ja panin kuuma ahju kuivama. Pärast tegin kuivanud leivaviiludest riivleiba. Esialgu proovisin riivida, aga see oleks võtnud terve igaviku, siis panin leivaviilud rätiku sisse ja peksin lihahaamriga, kuni oligi riivleib valmis!:) Leivapõhi on hea alternatiiv küpsistest koogipõhjale ja kõigile, kes kooki maitsesid meeldis see lahendus väga! Juustukook nagu ikka, on maitsvam järgmisel päeval. 

 

Vaarikakeeruga toorjuustukook

 

Vaja läheb

 

Põhi

  • 250 g riivleiba(umbes 500 g värskest leivast)
  • 50 g võid
  • 1 tl kaneeli
  • 4 spl suhkrut

 

Täidis

  • 4 muna
  • 400 g toorjuustu
  • 400 g ricotta kohupiima
  • 1 dl suhkut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor

 

Vaarikalisand

  • 200 g vaarikaid
  • 3 spl suhkrut

 

Tee nii

 

Eelkuumuta ahi 165 kraadini.

Kuumuta pannil või ja lisa sinna riivleib, kaneel ja suhkur. Rösti segu pidevalt segades paar minutit kuni segu muutub aromaatseks. Pane 26 cm vormi põhja ja pista täidise valmistamise ajaks sügavkülma. Täidise jaoks vispelda toasoe toorjuust, kohupiim, munad, suhkur, sidrunikoor, vaniljesuhkur ühtlaseks.

Vaarika lisandi jaoks püreeri marjad suhkruga( kui kasutatud külmutatud siis sulata enne üles). Ilusate keerdude saamiseks tilguta lusikaga väikesed tilgad täidise peale. Seejärel aja hambatikuga tilgad laiali, et saaksid ilusa mustri. Küpseta ahju keskosas 40-45 minutit, täidis võib veel kergelt võbiseda kui koogi ahjust välja võtad. Jahtunud kook pane külmkappi ja hoia seal kuni serveerimiseni. Kook on parim üleöö külmkapis seisnuna.

 

Vaarikakeeruga toorjuustukook rukkileiva põhjal

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee