Hummust valge misoga on üks viimase aja lemmikumaid snäkke. Sobib hästi leiva peale koos avokaadoga või siis näiteks snäkilauale dipiks juurviljade kõrvale. Klassikalist hummust ja peedi hummust olen ennegi valmistanud aga miso lisamise idee sain Tara O’Brady raamatust Seven Spoons.
Miso on fermenteeritud sojaubadest tehtud pasta, mida kasutatakse Jaapani köögis suppides, kastmetes ja marinaadides. Koos dashi pulbriga on see üks põhi koostisaine ka meil sushi restoranidest tuntud miso supis. Miso pastad on erineva fermenteeritusastmega, hummusesse sobib kõige paremini valge miso, mis on kõige vähem fermenteeritud, maheda maitsega ja pole liialt soolane. Lõhnab see kergelt puuviljaselt ja värskelt ja toitudesse annab sügavust ja komplekssust, umami maitset. Hummuses lõikab ta hästi tahhiini rammususe ja annab mõnusa värske nüansi. Ma pean hoiatama- see hummus on tõeliselt sõltuvusttekitav 🙂
Hummus misoga
Vaja läheb
- 1 purk kikerherneid (240g) – kurna kikerherned ära ja vedelik jäta alles
- 3 spl tahhiini pastat
- 3 spl valget (shiro) miso pastat
- poole sidruni mahl
- 1-2 küüslauguküünt
- 1/2 tl vürtsköömne pulbrit (soovi korral)
- 1/4 tl tšillihelbeid
- Serveerimiseks: röstitud seesamiseemneid
Tee nii
Pane kurnatud kõik koostisained blenderisse või köögikombaini ja surista ühtlaseks. Püreestamise hõlbustamiseks lisa paari supilusika haaval kikerherne konservist alles jäänud vedelikku kuni saad sobiva konsistentsi. Kaunista seesamiseemnetega ja naudi 🙂 Hoia külmkapis, kus see säilib kolm päeva.