Täna jagan teiega quiche retsepti, mida sel suvel päris mitu korda valmistasin. Retseptiidee tuli mulle ühel nädalavahetusel Saaremaal, kui külalisteks olid paar töökaslast, kes liha ei söönud. Quiche on sellisel korral alati hea lahendus, sest täidab hästi kõhtu ja on samas ka natuke pidulikum roog.

Köömned koos rukkijahuga pirukapõhjas sobib väga hästi karamelliseeritud sibula ja kitsejuustu kooslusega. Viimasel ajal olen tihti muretaigna sisse köömneid või ürte pannud, see lisab huvitava maitsenüansi ja anab maitsele kompleksust. Kes kitsejuustu ei fänna võib selle asendada näiteks mozzarella või tavalise juustuga.

 

 

Suvikõrvitsa quiche

Kogusest jätkub 4-6 inimesele

Aega kulub 30 minutit ettevalmistamiseks + 30 minutit ahjus

Vaja läheb

Põhi

  • 3 dl jahu (2 dl rukkijahu ja 1 dl nisujahu)
  • 150 g külma vüid, kuuubikuteks hakitunna
  • 1 tl soola
  • 1 spl köömneid
  • 2 spl külma vett

 

Täidis

  • 2 keskmist suvikõrvitast
  • 2 suurt sibulat
  • 1 tl kuivatatud tüümiani
  • törts valget veini panni deglaseerimiseks
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 dl piima
  • 2 suurt muna
  • 180 g kitsejuustu (kasutasin briketti)
  • 50 g kõva juustu, nt. parmesani
  • 1 dl värskeid ürte- näiteks tilli ja peterselli
  • soola, pipart
  • oliivõli

Tee nii

Põhja jaoks haki külma võid jahu, soola ja köömnetega kuni tekib puru. Lisa 2 spl vett ja sega ühtlaseks taignaks. Tee taignast pall, mässi kilesse ja pane külmkappi täidise valmistamise ajaks tahenema. Kuumuta ahi 220 kraadini. Rulli taignapall lapikuks kettaks ja pane see 24 cm vormi põhja ja servadele. Torka kahvliga põhjale täkked ja küpseta 8 min.

Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil 1 spl oliivõli ja prae suvikõrvitsaviile mõlemalt poolt umbes 2 minutit, kuni need on kuldsed ja veidi vett välja lasknud. Pane kõrvale. Kuumuta 1 spl oliivõli ja lisa hakitud sibul. Prae madalal kuumusel 10-15 minutit kuni sibul on karamelliseerunud, lisa törts valget veini, et lahustada panni külge jäänud sibulad ja maitsetsa soola ja tüümianiga. Täidise jaoks sega kokku munad, koor ja piim, maitsesta soola ja pipra ning hakitud ürtidega. Riivi parmesan ja lõika kitsejuust õhukesteks viiludeks. Pane eelküpsetatud põhjale karamelliseeritud sibul, laota peale suvikõrvitsaviilud ja vala peale täidis. Kata kitsejuustuviilude ja riivitud juustuga. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25 minutit kuni täidis on hüübinud. Lõpetuseks võid veel paar minutit grillreziimil küpsetada, et juust pealt läheks kuldseks. Lase veidi vormis jahtuda ja serveeri. Maitseb hästi ka külmana. Kõrvale sobib serveerida rohelist salatit.

Suvikõrvitsa quiche kitsejuustu ja karamelliseeritud sibulaga

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee