Vaja läheb:
u 250 g lasanjeplaate
Hakklihakastme jaoks:
400 g veisehakkliha
2 sl õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sellerivars
1 porgand
1 purk purustatud tomateid(400g)
2 dl päikesekuivatatud tomateid
2.5 dl veini või veisepuljongit
maitse järgi : soola, pipart, pune ja basiilikut, suhkrut(kui kaste on hapu)
Bechamel- kaste
60 g võid
1dl jahu
5.5 dl piima
0.25 tl muskaatpähklit(jahvatatud)
Katteks
100 g riivitud parmesani juustu
Hakklihakastme jaoks kuumuta suurel pannil õli ja pruunista hakkliha 5 minutit. Lisa peenestatud sibul ja küüslauguküüned, jätka praadimist mõni minut. Seejärel lisa riivitud porgand, hakitud sellerivars ja päikesekuivatatud tomatid. Vala juurde tomatikonserv ja vein. Maitsesta soola, pipra, basiiliku ja punega. Keeda vaiksel tulel 45 minutit. Bechamel-kastme valmistamiseks sulata kastrulis või. Lisa jahu ja sega ühtlaseks, kuumuta hetk. Vala vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Vala võitatud vormi põhja kolmandik hakklihakastmest ja bechamel-kastmest. Aseta peale kiht lasanjeplaate. Jätka kihtide ladumist, kuni plate ja kastmeid jätkub. Kõige pealmiseks jäta bechamel-kaste, puista üle riivitud Parmesaniga. Küpseta ahjus 180°C juures 45 minutit, lase 15 minutit jahtuda ja serveeri.
Retsepti võtsin Pastaraamatust.
- mina teen alati valget kastet rohkem, siis tuleb mahlasem
- jätkub umbes 6-7 inimesele
- pildil on tehtud 2 portsu